Wase ondernemer IJshoeve De Boey aan het woord

Wase ondernemer IJshoeve De Boey aan het woord

Ambachtelijk roomijs om van te smullen!

Het is regelmatig dringen op het terras, dus je zult wellicht even moeten wachten op je ijscoupe. Maar dan...
30 smaken die het omfietsen meer dan waard zijn!

IJshoeve De Boey

De familie De Boey is al generaties actief op een melkveebedrijf aan de rand van de groene Wase polders. "We droomden al 20 jaar van een eigen ijshoeve", vertelt Marc De Boey. "Na een ernstig auto-ongeluk besloten we onze droom eindelijk te verwezenlijken."

Marc bouwde een ijshoeve met terras, stortte zich op een cursus toerisme en plantte fruitbomen.
In diezelfde tijd volgden echtgenote Christine en dochter Liselotte een cursus tot ijsbereider en experimenteerden ze 3 jaar lang met allerhande smaken.
"Kunstmatige smaakstoffen komen er niet in. Het Waasland heeft zoveel te bieden: onze koeien grazen op vruchtbare grond waar ooit de Schelde liep. Dat zorgt voor een unieke melksmaak en vraagt om een ambachtelijk, eerlijk, kwalitatief streekproduct."

"Bij ons is een aardbei ook echt een aardbei en proef je de dagverse melk op je tong."
Waasland_IJshoeve De Boey_Sint-Gillis-Waas.jpg
Roomijs van IJshoeve De Boey

Persoonlijke tips van Marc:

  • Smaak van Waas: "Het Waasland barst van de smaakvolle, eerlijke, verse en ambachtelijke hoeve- en streekproducten. Samen vormen zij het ultieme visitekaartje voor onze streek. Daarom hebben 11 productenten - onder wie ikzelf - zich verenigd in de 'Smaak van Waas'".
  • Vakantiehoeve Berckelaer: "Voor groepen tot 32 personen is Vakantiehoeve Berckelaer ook erg leuk. Deze ligt net als wij in het hart van de Waaslandse fruitteelt."