Gastronomisch dineren in het Waasland

Gastronomisch dineren in het Waasland

Ontdek 9 culinaire toprestaurants

Een klassiek gerecht in een nieuw jasje, pure ingrediënten als een kunstwerk geserveerd en perfecte wijn-spijs combinaties. Waaslanders zijn verzot op uitgebreid gastronomisch dineren en doen dat graag buiten de deur. Je vindt in onze streek dan ook volop restaurants en eetgelegenheden om met volle teugen te genieten van het goede leven.

Wij zetten de echte toprestaurants van Waasland voor je op een rij. Sterrenrestaurants, restaurants met een Bib Gourmand vermelding in de Michelin gids en toppers volgens Gault & Millault. Ontdek de negen culinaire hotspots met de meest verfijnde cuisine.

Tijdens de lockdown boden veel restaurants ook afhaalgerechten om thuis te dineren met familie of vrienden. Met de versoepelingen zijn ook daar enkele wijzigingen gebeurd. Kijk voor actuele menu's en take away opties op de website van het restaurant.

Hofke van Bazel
Hofke van Bazel

1. Sterrenrestaurant Hofke van Bazel

Al ruim 25 jaar is het Hofke van Bazel een begrip in de culinaire wereld. Chef Kris de Roy en zijn team koken hier de sterren van de hemel. Het is een van de tien restaurants in België met een groene Michelin ster. Kruiden en groenten komen uit de eigen moestuin, de voedselverspilling is minimaal en ze kiezen steeds vaker voor vegetarische cuisine. Je geniet hier van de duurzame keuken in een historisch pand aan het pittoreske kerkplein van Bazel. In de romantische tuin dineer je in de zomer intiem en je kunt er heerlijk overnachten voor een gastronomisch weekend.

Het restaurant biedt ook uitmuntende take away opties.

2. Sterrenrestaurant 't Korennaer in Nieuwkerken-Waas

Sterrenchef Edwin van Goethem werkt alleen met eersteklas basisproducten en het liefst met ingrediënten die uit zijn eigen dorp komen. Hiermee creëert hij culinaire hoogstandjes met een eigen signatuur. Sterwaardig, volgens Michelin. De laatste tijd proef je subtiel verweven Japanse invloeden in zijn culinaire gerechten.  In het vernieuwde moderne interieur met open keuken of in de gezellige tuin ervaar je de klasse van 't Korennaer

Culinair restaurant met Bib Gourmand bij Michelin

3. Trattoria Bazalia in Bazel

Burrata, ossobucco en frambozen met mascarpone. Bij Trattoria Bazalia zijn het de authentieke producten uit Puglia die schitteren in traditionele gerechten. Het restaurant ligt boven sterrenrestaurant Hofke van Bazel en heeft een romantisch decor. Hier kun je echt gastronomisch dineren tegen een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Geniet thuis van de Zuid-Italiaanse keuken met de take away-gerechten.

4. Restaurant Den Silveren Harynck in Sint-Niklaas

Ben je een bon vivant, kom dan zeker proeven van de Franse keuken bij chef Luc van Landeghem en zijn vrouw Elsje. Hier dineer je klassiek, met een experimentele twist. Al dertig jaar weten fijnproevers de weg te vinden naar Den Silveren Harynck.

Bij de traiteur van het restaurant haal je culinaire gerechten af om thuis van te genieten.

Gastronomische restaurants met 2 of 3 mutsen bij Gault & Millau

Waasland_Wilford T_Temse.png

5. Restaurant Wilford T in Temse

Gastronomisch dineren te midden van kunst pur sang. Bij de jonge chef Tom Vermeiren beleef je een culinaire ontdekkingstocht tussen de bijzondere werken van kunstgalerij Wilford X. Uiteraard worden de pure gerechten kunstzinnig geserveerd vanuit de open keuken. Je tafelt bij Wilford T in een intieme setting.

Restaurant Sense
Restaurant Sense

6. Restaurant Sense in Waasmunster

In de groene omgeving van Waasmunster vind je het restaurant van chef Michiel De Bruyn en gastvrouw Frederika Vandeleur. Hier dineer je culinair in een aangename ambiance met blik op de open keuken. De verfijnde geuren en pure smaken prikkelen al je zintuigen. En dat is ook precies de bedoeling bij Sense.

7. Restaurant D’Oude Pastorie in Lochristi

Zuivere smaken, geraffineerde producten en eerbied voor het seizoen. Chefkok Jan Audenaert creëert graag bijzondere culinaire menu’s met groenten en exotische kruiden. De minimalistische inrichting van de gerestaureerde pastorie weerspiegelt het streven naar eenvoud en perfectie. Gastvrouw Ann zorgt voor de gracieuze bediening in dit verfijnde restaurant. D'Oude Pastorie staat waarborg voor heerlijk gastronomisch dineren. 

8. Restaurant De Ceder in Kruibeke

Al veertig jaar een gastronomisch begrip in Waasland. Restaurant de Ceder weet met haar frisse interieur en Belgisch-Franse keuken steeds weer te verrassen. Chef Frederick en zijn team creëren delicate combinaties van al het lekkers uit de natuur. Samen met zijn vrouw Karlijn runt hij ook naastgelegen B&B Ceder10. Perfect voor een culinair weekend weg.

Waasland-Herbert Robbrecht2.JPG
Waasland-Herbert Robbrecht3.JPG

9. Restaurant Herbert Robbrecht in Vrasene 

Chef Herbert en zijn echtgenote Martine ontvangen je graag in hun huis van goede smaak. Het toprestaurant is gevestigd in een stijlvolle villa met hemelse tuin. Hier dineer of lunch je gastronomisch met een mediterraan accent. Het dagelijks vers gebakken brood is magnifiek en neem vooral ook een kijkje in de prachtige wijnkelder.

Je kunt bij Herbert Robbrecht wekelijks wisselend culinair afhaalmenu bestellen om thuis te nuttigen.