B&B BAZ

Overnachten in de schaduw van Kasteel Wissekerke in Kruibeke

Kruibeke
1 Vakantiehuis
1 Vakantiehuis
6 Kamers
6 Kamers
2 Appartementen
2 Appartementen
Capaciteit
1 - 22 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
REIGERSLAAN 2
9150 Kruibeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 474 50 90 31
Reservation
Online boeken
Link

Je hoeft niet de duurste kamer van Disneyland Parijs te boeken om zicht te hebben op een kasteel. Het kan ook gewoon in Bazel. In de schaduw van Kasteel Wissekerke biedt B&B Baz een waaier aan overnachtingsmogelijkheden. 

Boek één kamer, of twee, of allemaal. Met keuken, zonder keuken. Wat je maar wil! Maar altijd: in stijl. Omgeven door geweldig design in een pareltje van uitstekende architectuur.

B&B BAZ is rustig gelegen vlak bij het gezellige centrum van Bazel, één van de mooiste dorpen van Vlaanderen. Verschillende restaurants liggen op wandelafstand en bieden ook take-away aan. 

Een bijkomende troef is dat je logeert naast De Polders van Kruibeke, het grootste natuurreservaat van Oost-Vlaanderen. Een parel in de Scheldevallei met Europese topnatuur, zoals slikken en schorren, kreken en bossen langs de rivier. En dat alles op een steenworp van Antwerpen, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf Kruibeke met de waterbus.

Waasland - Kruibeke_-_Bazel_-_B&B_Baz_1.jpg
waasland_baz_kruibeke1.jpg

Liever in het Woud of in de Wei?

Baz is niet meer en niet minder dan een modernistische dokterswoning uit de jaren ’60. Elke kamer hier heeft een eigen badkamer met douche en toilet, privéterras, tv en koffiehoek. De dag start je met een superlekker ontbijtbuffet. 

Hoop maar dat de zon schijnt, want dan serveren ze dat buiten op het terras. Ook in de tuin: een sauna, verwarmde zwemvijver en een natuurlijke speelhoek voor de kinderen. Geweldig voor plonsplezier terwijl de kinderen zichzelf bezighouden. Ja, hoor: dat kan dus écht!

Zo kan je het ook noemen

De kamers kregen elk een originele naam. De kamers Riet en Haven liggen op het gelijkvloers. Die laatste is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Schone jongens Wolken en Woud liggen iets hoger, naast mekaar. Allebei toegang tot een dakterras, allebei zicht op de tuin en het kasteelpark. Als je graag iets langer van Baz(el) geniet dan heb je wat aan een date met Woud. Die kamer is voorzien van een uitgeruste keuken en wasmachine.

waasland_baz_kruibeke4.jpg
waasland_baz_kruibeke2.jpg

Ben je weer buitengezet?

Soms word je hier buitengezet maar daar mag je best dankbaar om zijn. Kamer Hut is een houten lodge in het maaiveld. Je kijkt maar net boven het gras. ’t Is eens wat anders. In Wei zijn er 2 slaapkamers, goed voor 6 personen in totaal. Kamer Wei heeft bovendien een volledig uitgeruste keuken, een wasmachine én een droogkast. Je weet wel, voor als je dus graag wat langer blijft.

Bazel - Alles lekker dichtbij

Bij Baz ben je in de nabijheid van.. wel.. zowat alles eigenlijk. Je hebt zicht op het kasteel en het park dat erbij hoort. Dat wil zeggen dat je je vlakbij de dorpskern bevindt. En die durven we écht wel gezellig noemen. Een kleine 100 meter en dan sta je weer pal in de Polders van Kruibeke. Spoiler: heerlijk wandelen en fietsen is het daar! En via de waterbus over de Schelde kan je het Waasland ontvluchten naar het centrum van Antwerpen.

Het dorp van Bazel met de kerk op de achtergrond (Waasland)
Aan de toog van Café Brocante in Bazel, Kruibeke (Waasland)

Tweede mooiste dorp: ook goed.

Niets staat Bazel het succes in de weg. Behalve misschien Watervliet, dat in 2007 voor onze ogen de prijs van Mooiste Dorp van Oost-Vlaanderen wegkaapte. Ach, dat wil ook zeggen dat Bazel het tweede mooiste dorp is. Daar doen we ’t voor!

Droog in het kasteel of natte voetjes in de polders

Het Kasteel van Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. Alweer een primeur voor het Waasland! De oudste restanten zijn de kelder en de toren. Het kasteel is volledig heringericht om het tijdsbeeld van de vroeg 19de eeuw te schetsen.

Waasland_kasteel Wissekerke_Kruibeke.jpg
Waasland_Polders van Kruibeke.jpg

Over stromen die overstromen

Als je natuur graag combineert met een snuifje kunst en cultuur, dan trek je beter naar de polders van Kruibeke. Ze maken deel uit van het Sigmaplan dat overstromingspreventie en natuurontwikkeling combineert. Bovendien staan in deze polders een aantal kunstwerken die de moeite waard zijn!

Simpel gezegd: de Schelde krijgt hier een speeltuin om buiten haar oevers te treden. Ze laat een wirwar aan slikken en schorren achter, die je met de fiets of te voet kan ontdekken.

Wat Bazel je nu?

Kom eens uitwaaien in de waaier van mogelijkheden van B&B Baz en het Waasland. Het hoeft niet altijd groots te zijn, als ’t maar gezellig is. Daar weten ze alles van in Bazel! Boek nu je verblijf bij deze fabuleuze B&B in het Waasland. Check de website van de accommodatie voor meer info over prijzen en beschikbaarheden!