Go with the flow

Van water word je zen en krijg je nieuwe energie. In Waasland is volop water om op of aan te vertoeven. Kreken, grachten, vijvers, slootjes en brede rivieren kronkelen door het land.

Ontdek het prachtige rivierlandschap van de Schelde tijdens een rondvaart of pak de waterbus van of naar Antwerpen. Bij mooi weer maak je een kano- of kajaktocht over de Moervaart, Durme en Zuidlede. Liever een activiteit op de kant? Er zijn talrijke wandelroutes langs ongerepte oevers. Of pak de fiets en volg de speciale Go with the flow route.  

Voor lunch of diner reserveer je een plekje bij een van de restaurants aan het water en logeren doe je in een hotel met spa. Na een dagje of weekend zen in het Waasland stroomt de energie weer door je lijf! 

Ontdek waterrijk Waasland

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Activiteiten op het water

Ontdek het Waasland eens van een andere kant. Vanaf het water krijg je een totaal ander perspectief op het contrastrijke landschap. Stap op een boot en vaar langs charmante dorpen en natuurschoon. Of bepaal zelf je tempo in een kano of kajak. Hieronder vind je onze suggesties voor een dagje uit op het water. Laat je meevoeren! 

Kano, kajak of SUP op Durme, Moervaart en Zuidlede

Hotelovernachting met wellness

Dompel jezelf onder in complete zen-sfeer. Je slaapt er in heerlijk luxe kamers en geniet van een heerlijke keuken. Na een dag op ontdekking in het Waasland neem je een duik in het overdekte zwembad. Of je trekt je slippers en badjas aan voor een bezoek aan de spa. Jezelf helemaal verwennen? Wat een genot!

Zalig wandelen en fietsen langs het water

Een sprookjesachtige waterburcht met hangbrug, tijdcapsules in het polderlandschap, een kijktoren in een van de laatste stiltegebieden van Oost-Vlaanderen en een majestueus kasteeldomein.  

Ontdek het verrassende Waasland langs het water tijdens een wandeling of fietstocht. We hebben de mooiste routes langs het water voor je geselecteerd. Kan je niet kiezen, fiets dan de speciale Go with the flow route. Een fietstocht waarbij je langs hoogtepunten aan het water komt.  Zoek je eigen route uit!