Hidden Treasures

Kom achter het mysterie van het verlaten dorp Doel, ga op speurtocht in Rupelmonde of ontdek een fort vol vleermuizen. Allemaal echt verborgen plekken. Soms charmant en soms excentriek, maar altijd met een unieke sfeer.

Ze worden door bezoekers vaak over het hoofd gezien. Het Waasland is vol met onbekende plekken en wij weten ze te vinden voor je. Wandel door steegjes in Lokeren, laat je fiets wijden in Klein-Sinaai en ontdek de art-deco gevels in Sint-Niklaas. Ga je voor de totale verrassing? Stap dan op de fiets en volg de Hidden treasures fietsroute. Onderweg smul je van echte streekproducten en blijf je slapen in een echte hoeve. Verras jezelf!  

De onontdekte schatten van het Waasland

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Bezoek verborgen plekken

In het Waasland zijn nog veel bijzondere plekken te vinden waar je het rijk voor je alleen lijkt te hebben.
Proef de sfeer van het desolate dorp Doel onder de rook van de kerncentrale, ga op zoek naar de zonnewijzers in Rupelmonde of bewonder met een gids het grootste fort van de fortengordel van Antwerpen.  Ga op ontdekkingstocht!

Eten en drinken bij de makers

Ontdek de traditionele Wase keuken, smul van seizoensgebonden gerechten of neem een meesterlijk gebrouwen biertje. Eet en drink je bij de makers, dan geniet je eerlijk en heerlijk. Wij selecteerden een aantal plekken waar je het echte Waasland zult proeven.  Vaak idyllisch gelegen, altijd vol smaak.

Wase ondernemer IJshoeve De Boey aan het woord

Logeren tussen de koeien in het Waasland

Wakker worden met uitzicht op de lammetjes die huppelen in de wei, een ontbijt met hoeveproducten van eigen boerderij en de zolder van een oude molenaarsschuur helemaal voor jezelf alleen. Hier ervaar je het werkelijke boerderijleven. Geniet in een stijlvol gerenoveerde loft van de rust en het landschap.

Wandelend en fietsend ontdek je het mooiste

Een wereldberoemde art galerie verstopt in een steeg, gevels vol met art deco en een kerkje met wielrenshirts van alle grote kampioenen. Je vindt het allemaal in het Waasland. Het is even speuren en soms wandel je er gewoon voorbij. Maar als je echt goed kijkt, spot je de mooiste parels. Wil je echt alle verborgen schatten van Waasland ontdekken, dan volg je de speciale Hidden Treasures fietsroute. Wij helpen je op pad!