De Minnetuin

Rustig logeren tussen Gent en Zeeland

Wachtebeke
Capaciteit
8 Personen
Straat + huisnummer
Langelede 66
9185 Wachtebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)476 46 05 23
Link

Wachtebeke mag dan een rustig boerendorpje zijn, het is wel heel centraal gelegen. Een grote troef voor B&B De Minnetuin en de mensen die er logeren. En De Minnetuin heeft nog heel wat andere pijlen op zijn boog – zeker voor wie van de paardensport houdt...

Laat je verwennen

Vier aangename kamers om op adem te komen, in een hedendaags gebouw aan een rustig straatje: dat is De Minnetuin in het kort. De kamers (waaronder één rolstoeltoegankelijk) hebben allemaal de naam van een boom meegekregen - alleen al daaraan kun je zien dat rust en ontspanning hier belangrijk is. Je begint de dag goed met een uitgebreid ontbijt compleet met roer- of gekookt eitje. Wil je gluten- of lactosevrij? Geen probleem!

De Minnetuin ontbijt

Een eigen restaurant

Ook ‘s avonds hoef je niet noodzakelijk de deur uit om de innerlijke mens te versterken. Geniet van Belgische klassiekers bij het haardvuur en een goed glas wijn, of ga meteen voor het seizoensmenu. Je ziet het, hier wordt alles gedaan om het je naar je zin te maken! Heb je een arrangement geboekt voor een aantal dagen, dan krijg je er nog wat extraatjes bovenop: een welkomstdrankje en een informatiepakket met een fiets-, wandel- of ruiterkaart bijvoorbeeld.

Langelede Wachtebeke.jpg

Aan de oevers van de Langelede

De Minnetuin ligt op een rustig weggetje langs de Langelede. Dat lieflijk middeleeuws kanaaltje heeft zijn economische functie intussen al lang verloren en is vandaag vooral een bron van natuurschoon. De vele waterplanten in het ondiepe kanaaltje zijn een lust voor het oog en ook de oevers staan vol met groen. De voormalige trekwegen langs de Langelede zijn ideaal voor fietsers, voetgangers en ruiters.

Luieren in de zon

Ben je een zonneklopper? Dan is het terras van De Minnetuin jouw plekje. Het is er zalig zonnen met zicht op het nabijgelegen Kloosterbos - in de zomer én in de winter, want het terras is volledig verwarmd. Je kan er rustig een snack of een pannenkoekje eten. Tijdens de wintermaanden staan er reuzewafels op het menu.

Kloosterbos Wachtebeke

Vlak bij het Kloosterbos

Hadden we het Kloosterbos al vermeld? Dat flink uit de kluiten gewassen stukje natuur behoort tot de laatste restanten van wat ooit een uitgestrekt bos- en heidegebied was. Het is ongeveer 100 hectare groot, met acht kilometer wandelpaden en drie kilometer fietsroute. Ook ruiters komen hier volop aan hun trekken. Kinderen kunnen er volop ravotten in een speelzone van negen hectare. Of trek je wandelschoenen aan voor een tochtje op het Kloosterbospad: een veelzijdige wandellus die start aan de oevers van de Langelede en je onder meer langs enkele interessante historische Wachtebeekse gebouwen leidt.

Een hart voor dieren

De eigenaars van De Minnetuin zijn enthousiaste paardenmenners. Ruiters hebben hier dus een streepje voor. Je kunt je paard op stal zetten tegen een kleine dagvergoeding en je hebt heel wat mogelijkheden in de buurt om eens flink te gaan galopperen. En je bent dierenliefhebber of je bent het niet: ook honden zijn hier heel erg welkom.

uitkijktoren_puyenbroeck.jpg

Overal dichtbij

Misschien wel de grootste troef van De Minnetuin is zijn centrale ligging. Via de E34 sta je in een mum van tijd in Knokke en Brugge. Gent en Antwerpen bereik je in een dik halfuurtje én je kunt over de grens wippen naar het zilte Zeeland voor nog weidsere vergezichten. Dichter bij huis, op 20 minuten fietsen van de voordeur, vind je het provinciaal domein Puyenbroeck, met keuze te over aan ontspanningsmogelijkheden: zwemmen, golfen, tennissen of een bezoekje aan het molenmuseum Mola. Nee, hier zul je je niet snel vervelen...

Boek je verblijf

Klaar voor een deugddoende vakantie in het landelijke Wachtebeke? Bij De Minnetuin vind je alles om er een mooie ervaring van te maken.