B&B La Anea

Ideale uitvalsbasis voor gastronomische actievelingen

Stekene
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
KIEKENHAAG 26
9190 Stekene
E-mail
Telefoonnummer
0477237534
Reservation
Online boeken
Link

Comfortabel genieten dichtbij de start van verschillende wandelingen en fietstochten? Zoek niet langer. Welkom in B&B La Anea waar je volledig tot adem komt na (of voor) jouw trip doorheen het Waasland.

Uitslapen met twee of vier in bed?

B&B La Anea in Stekene beschikt over drie kamers, waarvan twee dubbele kamers en een vierpersoonskamer. Bad of douche? Dan kan je kiezen in welke tweepersoonskamer je verblijft. Als je met de kinderen op stap bent, dan is de vierpersoonskamer ideaal. Je krijgt er dan zelfs een balkon bij.

Modern comfort staat centraal in de gastenkamers. Iedere kamer komt met gratis wifi, koelkast, tv en heerlijk zachte bedden. Vooral dat laatste staat volgens ons garant om eens goed uitgeslapen op te staan.

Waasland Stekene La Anea6.JPG
Waasland Stekene La Anea2.jpg

Genieten als een echte Bourgondiër

Wat is er heerlijker dan uitgerust beginnen aan de verkenning van het eigenzinnige Waasland? Een stevig ontbijt natuurlijk! Laat je verwennen door de heerlijke streekproducten, samen met verse koffiekoeken, fijne vleeswaren, frisse sapjes… Daarmee kom je wel heel wat wandel- en trapkilometers mee door.

Na een dagje uit in het Waasland zal je wel snel weer zin hebben in een hapje en drankje. De taverne van La Anea komt tot de redding met overheerlijke Belgische keuken. Garnaalkroketjes, vol-au-vent, wafels met warme krieken… Dat gaat er zeker en vast allemaal stevig in. Vegetariërs zijn hier ook welkom. Chef Nadia werkt enkel met seizoensgebonden producten uit de streek rond Stekene. Kijk dus zeker uit voor de suggesties van de dag.

La Anea
La Anea

Verbeke Foundation

Op een boogscheut van B&B La Anea vind je de Verbeke Foundation: een stevige brok cultuur die je uit je comfortzone katapulteert. Verzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens stellen over 12 hectare moderne en hedendaagse kunst tentoon.

Laat je fantasie er maar op hol slaan. Van fantasierijk over provocatief tot gek of geniaal: laat je gedachten de vrije loop. De enorme expositie bevindt zich grotendeels in een groene omgeving wat alles nog fotogenieker maakt.

Als kunstvrijplaats krijgen jonge, nieuwe kunstenaars er de kans om hun werk tentoon te stellen. Verbeke Foundation transformeert hierdoor naar een levende gedaante. Al geweest? Dan verveelt een volgend bezoek aan de kunstsite dan ook nooit.

Waasland Stekene La Anea3.jpg
Waasland Stekene La Anea5.jpg

Op ontdekking in het grensoverschrijdende Waasland

Het Waasland: kleurrijk en eigenzinnig tegelijkertijd. Bovenal een groene oase die je uitnodigt voor een actieve uitstap. In de schaduw van grootsteden en de Nederlandse grens heb je ideeën zat. Hier verveel je je nooit.

Onze tips voor een dagje uit in het Waasland:

  • Wist je dat Stekene quasi volledig opgetrokken is uit pure Vlaamse klei? Sporen van de historische kleiontginning vind je tijdens een wandeling in het natuurdomein Het Steengelaag. Wat ooit een bloeiende sector was, is nu verveld tot een ongerepte oase. Blikvanger: de enorme met water gevulde kleiput.
  • Hou je wandelschoenen aan want Het Stropersbos mag je zeker niet missen. Hier wandel je letterlijk in het spoor van smokkelaars. Op je pad kom je met wat geluk grazende schapen en konikpaarden tegen.
  • Doel als Doel? Even de grens met Zeeuws-Vlaanderen over? Spring op die fiets en laat je leiden door de koeltorens van Doel, het Oude Doel en Zeeuwse dorpjes. De groene polders tussenin lijken hier eindeloos. Hopen op wind in de rug!
  • Stekene heeft het geluk om pal tussen Antwerpen en Gent te liggen. Tussen een van deze kunststeden kiezen, is altijd een beetje verliezen. Of hou het dichter in de buurt met een bezoek aan Lokeren of Sint-Niklaas.
  • Ga gerust even de grens over naar het vestingstadje Hulst. Of zoals de locals het hier zeggen: ‘welkom in Ulst’. Hier kan je naar hartenlust shoppen, cultuur opsnuiven en terrasjes doen.

 

Boek nu je welverdiende trip

Kijk je al uit naar je volgende trip naar het Waasland? Kijk niet verder, B&B La Anea in Stekene is de place to be. Boek nu jouw verblijf via de website van de bed & breakfast. Je vindt er meteen ook de tarieven en beschikbaarheden.