B&B De Vlierbeek

Logeren in luxe én met optimale service

Sint-Niklaas
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
HEIRSTRAAT 61
9112 Sint-Niklaas
E-mail
Telefoonnummer
+32 478 60 22 93
Link

Aan de rand van Sinaai, omringd door velden en de pracht van de natuur vind je B&B Vlierbeek. Denk luxe en service van een tophotel, maar dan in familiale sfeer, gelegen in de kalmte en de rust van het platteland maar toch dichtbij de grote steden als Antwerpen, Gent, Lokeren of Sint-Niklaas. De ideale uitvalsbasis om het Land Van Waas te ontdekken, maar niet enkel toeristen zijn welkom. Ook zakenlui zijn hier helemaal aan het juiste adres. Ben je een ruiter of amazone, wees dan zeer welkom met je eigen paard, de stallen staan ter jouwe beschikking. De hoogste kwaliteit aanbieden op basis van gastvrijheid is niet voor niets de missie van deze bed and breakfast.

De kamers zijn groot en uiterst comfortabel, zoals kamers moeten zijn volgens de eigenaars van deze B&B. Je kiest uit drie suites, - junior suite, suite, en luxury suite-, die je omverblazen door het de luxueuze details. Denk aan zacht badlinnen, een grote kingsize boxspring, gezellige zithoek met tv en Netflix, koelkast, koffie- en theehoekje, een heerlijke tuin, en dat alles toegankelijk voor mindervaliden: bij B&B De Vlierbeek hoef je zelfs het domein niet verlaten om een heerlijke tijd te beleven. Genieten van een continentaal ontbijt, uiterst verzorgd bereid met lokale producten kan tijdens de week, en ik het weekend kan je zelfs een luxe-editie bestellen.

Hoe dan ook, binnenblijven zou zonde zijn in de prachtige omgeving met talrijke fietsroutes, natuurreservaten en culturele parels.

b&b de vlierbeek sinaai waasland7.jpg
b&b de vlierbeek sinaai waasland4.jpg

Lappendeken van abdijgronden

De Fondatie van Boudelo is een lappendeken van voormalige abdijgronden ten noorden van Sinaai, dat zo’n 800 jaar geleden gesticht werd. Hier liggen stukjes vochtig grasland en streepjes hakhoutbossen organisch aan elkaar geweven op je te wachten. Loofbossen, populieren en knotwilgen staan meesterlijk in het landschap. Los van de vele dieren die je hier kan vinden, zijn het rust en stilte die hier overheersen. Wist je dat de Fondatie van Boudelo een van de rijkste, meest waardevolle natuurgebieden van het Waasland is? Klim gerust even de 8 meter hoge uitkijktoren in het gebied op en geef je ogen de kost. Een wandeling door het gebied brengt je langs de mooiste plekjes in de Fondatie. De waterpartijen die je op je pad tegenkomt, krioelen van het leven: libellen, kikkers, waterplanten… Kijk ook even naar boven, want dan maak je kans om zeldzame vogeltoppers te bewonderen zoals de buizerd of de zwarte specht. Ook de wespendief broedt in dit gebied én de boommarter gebruikt de Fondatie als voortplantingsgebied. Een unieke plek!

b&b de vlierbeek sinaai waasland7.png
b&b de vlierbeek sinaai waasland6.jpg

Op stap met een app

Installeer de erfgoedapp op je smartphone en selecteer ‘wandeling’ of ‘fietstocht' van 800 jaar Sinaai, naargelang je voorkeur. Je telefoon begeleid je als een echte gids, en gidst je langsheen verschillende aspecten uit de geschiedenis van het dorp. Denk aan de brouwerijen, strijdtonelen, Heerlijkheden, het poppentheater van Weymersch, de abdij van Boudelo, enzovoort. In totaal zijn er 14 infopunten of bakens uitgewerkt, waar telkens een boeiend thema aan bod komt. De infopunten werden voorzien van een informatiebord. Elk van deze borden kan je startpunt zijn.

b&b de vlierbeek sinaai waasland3.jpg
b&b de vlierbeek sinaai waasland1.jpg

Fietsen met de verwaande haan uit Reynaert De Vos

In Sinaai kan je inpikken op de Canteclaer-fietsroute, waar haan Canteclaer jouw leidende gids op deze tocht doorheen de streek rond Stekene, Moerbeke en Lokeren. Canteclaer was de verwaande haan uit het mythische dierenepos Reynaert de Vos. Hij is jouw gids op deze 46 kilometer lange fietstocht die je langs stiltegebieden, spoorlijnen, meersen, bossen, steden én musea leidt.

Op zoek naar een plek waar je luxe combineert met een uitzonderlijke gastvrijheid en service? Boek dan snel je verblijf via de website.