Tips voor reizigers met een beperking

Tips voor reizigers met een beperking

Toegankelijke logeertips en activiteiten in het Waasland

VISITFLANDERS werkt met twee labels om toegankelijke vakantieverblijven, infokantoren en bezoekerscentra aan te duiden. Gebouwen met het label A+ zijn comfortabel en zelfstandig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.
Gebouwen met het label A zijn basistoegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Af en toe is er misschien een extra inspanning of een helper nodig. Een tip: ga zeker na waarom het gebouw geen A+ scoorde. 

Het Vlaams label voor toegankelijk toerisme geeft een belangrijke eerste indruk, maar vertelt niet alles. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van een gebouw of domein, informeer je dan via de website van VISITFLANDERS of raadpleeg het gedetailleerde verslag op Toegankelijk Vlaanderen.

Hoeve Oswald met label A+

Een standbeeld van Reynaert de Vos in Lochristi in het Waasland
Een standbeeld van Reynaert de Vos in Stekene in het Waasland

Reinaert autoroute (160km)

volledig bewegwijzerd

Het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde is een van de hoogtepunten uit onze literatuur. Het verhaal speelt zich af in het Waasland en een deel van Zeeuws-Vlaanderen, en dat merk je aan de vele standbeelden en rustbanken die naar de sluwe vos verwijzen.

Je kan ze starten vanuit Sint-Niklaas (Markt), Lokeren (Markt/Prinses Josephine Charlottepark), Lochristi (Dorp Oost) en Rupelmonde (centrum/Kloosterstraat).

Download als PDF     Download als GPX

Alle screeninginfo van stopplaatsen is te vinden op de website van toegankelijk Vlaanderen.

Fietsen voor iedereen

Huur een pato, dat is een tandem ligfiets waarop een rolstoel kan gemonteerd worden, of een quattrocycle. Of reserveer met je vrienden een ritje door de polders op de stiltram. En dan zijn er nog gekke fietsmodellen. Bekijk het snel!

Autismevriendelijk aanbod

Waasland_Wachtebeke_Puyenbroeck_klaverbladvijver.jpg

Mensen met autisme kunnen op basis van een visueel stappenplan hun bezoek aan de locatie voorbereiden, waardoor zij met minder zorgen op uitstap of vakantie kunnen gaan. Per locatie werden alle activiteiten onder handen genomen, alsook eventuele overnachtingsopties. 

Bekijk de verschillende stappenplannen:

Wellness voor iedereen

Alle faciliteiten van Badhuis Lavendula zijn toegankelijk voor mensen die een rolstoel gebruiken. In de pergola is er ook een tillift om je op het daybed te kunnen neervleien. Neem zeker contact op om de aanwezige faciliteiten en voordelen te ontdekken.