Beyond Borders

Hevig bevochten, met trots verdedigd en vaak weer veroverd. De grenzen van het Waasland spreken nog steeds tot de verbeelding. Land naast water, België naast Nederland, rust naast bedrijvigheid en industrie naast natuur.

Verken je het Waasland, dan kom je overal tegenstellingen tegen. En toch lijkt alles in harmonie samen te gaan. Samen te smelten tot een grenzeloos mooie omgeving. Het Stropersbos, het Grenspark, de vele kreken, het havengebied en de Koningsdijk: allen hebben een bevlogen historie.

Duik in de geschiedenis, fiets door gebieden waar vroeger smokkelaars acteerden of wandel door het verdronken land. Laat je verleiden en verleg je grenzen in het Waasland! 

Bekijk de video en ervaar de grenzeloosheid

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Bezoek historische plekken

De bewogen geschiedenis van het Waasland is ook vandaag nog zichtbaar in het landschap. Eeuwenoude forten herinneren aan woelige tijden, de rustgevende kreken speelden een rol in de tachtigjarige oorlog en de dijk tussen de landsgrens met Nederland diende als verdediging.  Vroeger het decor van veldslagen, nu erfenissen midden in de natuur om te ontdekken. 

Insider tips voor de grensstreek

We spreken de sympathieke eigenaren Alexander en Mireille van B&B De Arenberghoeve. Een actief boerenbedrijf, gelegen in de polder tussen Kieldrecht en Doel. De ondernemers zijn eigenwaas. Keiharde werkers, met oog voor details en een grote liefde voor de regio.

Zoek je eigen grens op

Trotseer de blubber in het verdronken land, beklim de radartoren voor het mooiste uitzicht en treed in de voetsporen van smokkelaars in het Stropersbos. Al wandelend door de grensstreek kom je achter de rijke geschiedenis van het Waasland. Liever op de fiets? Trek dan het Havenland in voor een contrastrijke rit door de natuur en langs industrieel erfgoed. Of fiets de speciale Beyond Borders route voor een complete ervaring. Wij dagen je uit!