Heerlijk wandelen met de hond in het Waasland

Heerlijk wandelen met de hond in het Waasland

De top 5 wandelroutes met losloopzone

Met de hond wandelen. Het is een dagelijkse verplichting voor baasjes. Maar je kunt er natuurlijk een mooi avontuur van maken. Trek er samen op uit en ontdek nieuwe plekken. Er zijn volop wandelroutes in het Waasland die leuk zijn voor jou en je hond. In de speciale losloopzones mag je hond even helemaal vrij zijn. Gooi dennenappels waar hij achter aan kan rennen, laat hem ravotten met maatjes en maak een gezellig praatje met andere hondenbezitters. Samen genieten jullie van de Wase natuur.

Wij maakten een overzicht van de vijf mooiste hondenwandelingen. Ga wandelen met de hond in de uitgestrekte polders van Kruibeke. Of loop samen door het bos. Of kies je voor een historische kasteelparkwandeling?  Jullie komen zeker allebei goed uitgelaten weer thuis.

waasland_barbierbeek_kruibeke.jpg
kruibeekse polder hond.jpg

1. Op pad met je hond vanuit Kruibeke

Wandel samen met de hond de prachtige Barbierbeek wandelroute van 8 km in de polders van Kruibeke. Je loopt over oevers langs het frisse water, ontdekt een kasteel en een houten reus en spot een grote variëteit  aan vogels. Overal in de polders van Kruibeke moet je hond aangelijnd zijn, maar onderweg kom je langs de hondenloopzone aan het einde van de Oud-Veerstraat, net voor de Ringdijk. Een gebied van 3000 m² is hier afgezet om je hond lekker los in te laten rennen. Er zijn zeker vast andere maatjes waar hij heerlijk mee kan spelen. Een mooie onderbreking van je hondenwandeling tussen Schelde en akkerlanden.

Ontdek de Barbierbeekroute op routen.be

Kruibeekse polders wandelaars
Kruibeekse Polders

2. Wandelen met de hond in Rupelmonde

Er zijn heel wat wandelroutes uitgezet in de fraaie omgeving van Rupelmonde.  Je hond is overal welkom aan de leiband. Zo verstoort je viervoeter de vele weidevogels niet en blijft de natuur in tact. In Rupelmonde, ter hoogte van de Dijkstraat, ligt een hondenloopzone. Hier mag je hond los en kan hij zich even helemaal uitleven. Speciaal voor kleine honden is een aparte zone voorzien. In de andere zone mogen alle honden komen. Eindig je hondenwandeling hier met een vrij moment. Zo raakt je hond heerlijk alle energie die hij nog over heeft kwijt. Wij raden de gevarieerde route langs de Rupelmondse kreek aan om te wandelen met de hond.

Wandelen langs de Rupelmondse kreek.

waasland_Kallo.jpg
Waasland Kallo De Lisdodde.jpg

3. Wandelroute in De Lisdodde nabij Kallo

Natuurgebied De Lisdodde ligt tussen het mooie dorpje Kallo en de Schelde. In dit stuk groene natuur is het heerlijk wandelen met de hond. Je komt door een hoogstamboomgaard met streekeigen fruitsoorten en loopt over een houten knuppelpad door de drassige stukken. Je hond moet in het natuurgebied aangelijnd zijn, maar er is een grote hondenlosloopweide in de buurt. Deze losloopzone ligt naast de Melkader in Kallo, net over de brug in de Fabriekstraat. Hier kan je hond even rennen en nieuwe vrienden maken.

Ga naar De Lisdodde.

preview_Beveren_Parkbos_Hof_Ter_Saksen-5.jpg

4. Wandelen met de hond bij Hof ter Saksen in Beveren

Maak je een hondenwandeling in gemeentelijk natuurdomein Hof ter Saksen dan ontdek je een sprookjesachtig landschap. Smalle bospaadjes en brede wandeldreven wisselen elkaar af. Het kasteelpark met frisgroene gazons en waterpartijen is een romantische plek om te ontdekken. In het voorjaar bloeien er prachtige bloemen in het arboretum. Topbezienswaardigheid in dit natuurgebied is het gerenoveerde 18e-eeuwse kasteel. In de bijgelegen oranjerie proef je pure appelsap, een unieke persing van het hoogstamfruit uit eigen boomgaard.

De hond is welkom in het park aan de leiband. Ze zijn niet toegelaten in de beekvallei, natuurtuin en boomgaard. Maar naast de parking ligt een leuke hondenspeelweide waar je viervoeter fijn los mag lopen. Een mooie afsluiting van de hondenwandeling in deze prachtige kasteelomgeving.

Wandelen bij Hof ter Saksen.

wandelweg Kloosterbos
Kloosterbos

5. Losloopzone in het Kloosterbos in Wachtebeke

De frisse geur van naaldbossen opsnuiven, je blik verruimen op de open heide en lekker door het zand struinen. Wil je even echt ontspannen in een groene omgeving met je hond, trek dan samen naar Het Kloosterbos. Er ligt maar liefst 8 km aan wandelpaden voor een stevige hondenwandeling. Speciaal voor kinderen is er een grote speelzone waar ze de platgetreden paden kunnen verlaten. Je hond mag vrij rennen in de speciale losloopzone. Kom wandelen met de hond en heerlijk samen ravotten in het bos, voor het ultieme vrije gevoel. 

Ontdek het Kloosterbos.