Vakantiewoning Berckelaer

Een oase van rust tussen de fruitbomen

Sint-Gillis-Waas
2 Vakantiehuizen
2 Vakantiehuizen
Capaciteit
1 - 36 Personen
Straat + huisnummer
HOLDAMSTRAAT 14
9170 Sint-Gillis-Waas
E-mail
Telefoonnummer
+32 473 48 69 53
Reservation
Online boeken
Link

De idyllische fruitstreek ten noorden van Sint-Niklaas is de ideale omgeving voor een weekendje weg onder familie of vrienden. Neem nu de uiterst smaakvol gerenoveerde vakantiehoeve Berckelaer in Sint-Gillis-Waas: je vindt in deze 4-sterrenwoning tot 32 personen werkelijk alle comfort die je je maar wensen kan. Met daarbovenop nog een rustgevend zicht op de omringende boomgaarden en een ruime keuze aan ontspanningsmogelijkheden. 

De bezielers achter vakantiehoeve Berckelaer, Berten en Isabel, runnen al sinds 1994 het gelijknamige fruitbedrijf aan de overkant van de straat. Toen de boerderij tegenover hun woonst te koop kwam te staan, maakten ze werk van een lang gekoesterde droom: een comfortabele en ruime vakantiewoning voor grote vriendengroepen en families, met alles erop en eraan. De perfecte bestemming voor al wie echt weg is van een authentiek kader, gekoppeld aan hedendaagse luxe.

LR_Berckelaer_33.jpg
LR_Berckelaer_58.jpg
LR_Berckelaer_87.jpg
LR_Berckelaer_79.jpg

Gezelligheid troef

En of Isabel en Berten in hun opzet geslaagd zijn! Als gast moet je zelf eigenlijk alleen nog voor goed gezelschap zorgen. Want de acht - stuk voor stuk fraai ingerichte - kamers bieden plaats aan liefst 32 personen. Eentje daarvan voldoet trouwens ook aan alle vereisten voor mensen met een fysieke beperking. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer met douche, toilet en lavabo. Op het gelijkvloers vind je verder nog een knusse zithoek en een volledig uitgeruste keuken. Een regenachtige dag? Dan brengt de gezellige ontspanningsruimte boven, met zijn biljart, televisie, bakken vol speelgoed en talloze gezelschapspelletjes vast en zeker soelaas. 

Is 32 slaapplaatsen net iets te weinig voor jouw groep? Vakantiehoeve Berckelaer heeft ook nog een bemeubeld bijhuisje voor 4 dat samen met het hoofdhuis of apart kan worden gehuurd. Het beschikt eveneens over een badkamer en een keuken.

Fruitgaard van Vakantiehoeve Berckelaer in Sint-Gillis-Waas in het Waasland
Streekproduct Appelwijn Berckelaer in Sint-Gillis-Waas in het Waasland

Heerlijke Berckelaer appelwijn

Ook buiten heeft vakantiehoeve Berckelaer ruimte zat. De kinderen in het gezelschap kunnen zich volop uitleven met de aanwezige gocarts, in de zandbak en op de trampoline. Voor- en achteraan is er een groot terras met tuinmeubilair, barbecue en een adembenemend zicht op de omringende boomgaarden. Met name in de periode eind april - begin mei, wanneer de appel- en perenbomen volop in bloei staan, is dat zonder meer een streling voor al je zintuigen. Zeker als je daar tegelijk een heerlijke fles Berckelaer appelwijn of -sap bij kraakt. Want die maken Berten en Isabel helemaal zelf! Wil je met je eigen ogen zien hoe dat in zijn werk gaat? Boek dan een rondleiding in de 25 ha laagstamboomgaarden met milieubewust geteelde appelen (Jonagold, Jonagored, Pinova, Elstar en Boskoop) en peren (Conference, Doyenné, Beurré en Durondeau). Meer fan van bier? Brouwerij The Musketeers, bekend van onder meer de Troubadourbieren, ligt eveneens vlakbij. 

De sauna in Vakantiewoning Berckelaer in Sint-Gillis-Waas in het Waasland
Biljarten in vakantiewoning Berckelaer in Sint-Gillis-Waas in het Waasland

Altijd wel iets te beleven

Uiteraard wil je tijdens je verblijf de ongerepte natuur in de wijde omgeving van vakantiehoeve Berckelaer uitgebreid verkennen. Een aanpalend pad leidt je in amper 3 km recht naar het Stropersbos, dat met zijn 300 ha een van de grootste bos- en natuurcomplexen van Oost-Vlaanderen is. Maar de Waaslandse fruitstreek is werkelijk doorspekt met mooie wandel-, fiets-, ruiter- en menroutes. De 9 km lange bewegwijzerde Fruitroute, die niet toevallig langs Berckelaer passeert, is alvast een absolute aanrader. Wil je in één stevige fietstocht alle highlights van het Waasland zien, dan is de Nobelroute (50 km) echt wel jouw ding. Moet je na afloop toch even bekomen van de fysieke inspanning? In de infraroodsauna op vakantiehoeve Berckelaer kom je zo weer op krachten.

Snuif je op je vakantie graag wat cultuur op? De Verbeke Foundation, de unieke combinatie van een indrukwekkende kunstverzameling en een 12 ha groot natuurgebied, ligt zowat om de hoek, net als de steden Sint-Niklaas en de Nederlandse vestingstad Hulst. Antwerpen en Gent bereik je met de wagen in hooguit een halfuurtje. Boodschappen doe je dan weer in Sint-Gillis-Waas (3 km) en Stekene ( 5 km). Beide charmante dorpen tellen ook enkele heel fijne restaurants. 

Vakantiehoeve Berckelaer wacht op jou!

Zin om in vakantiehoeve Berckelaer enkele zalige dagen te beleven? Check dan eens hun website voor tarieven, beschikbaarheden en alle verdere praktische informatie. Tot binnenkort, in het Waasland!